Hva gjør en kiropraktor

Hva gjør en kiropraktor?

Kiropraktoren fokuserer på funksjon og lidelse i ryggraden og tilstøtende ledd. Ved ubalanse i ryggraden eller i leddene rundt kan det forekomme smerte, begrenset bevegelighet og dette påvirker nervesystemet. Ved å oppdage og behandle problemområder vil det bli balanse igjen i ryggraden og leddene rundt. Bevegelsen vil da bli som normal, smertene vil forsvinne og nervesystemet vil fungere som normalt uten noen forstyrrelser.

Hvorfor starter problemer i ryggraden?

Det daglige livet belaster ryggraden i stor grad. Et fall, å sitte for lenge i ro eller repeterende monotone bevegelser kan føre til for stor belastning av ryggraden. Når dette skjer vil det danne seg restriksjoner og irritasjoner i ryggraden som igjen gir ubehag, smerter og ofte dårlig bevegelighet i problemområdet. Dette kalles på fagspråket “Spinal sublimations”. Betennelse, smerter og hovenhet i leddene er et resultat av en asymmetri i ryggraden og dette er årsaken til nakke- og ryggplager. Stramme muskler er bare et resultat av slike restriksjoner og irritasjoner i ryggraden.

Hva er nervesystemet´s rolle?

Lite bevegelige eller vridde ryggvirvler kan forstyrre nervesystemet ved press eller ved en underliggende irritasjon. Problemet kan faktisk finnes også i andre deler av kroppen. Problemer i korsryggen eller nedre deler av ryggen kan gi smerter i en fot, mens nakke problemer kan gi smerter til arm, hodepine eller vertigo/svimmelhet. Videre kan et overbelastet nervesystem gi mer generelle plager som stress og pustebesvær.

 

Hva kan en kiropraktor gjøre for deg?

Irritasjon i ryggraden kan forsvinne ved å justere ryggraden hvor restriksjonen sitter. På denne måten vil symmetrien gjennoppstå og nervesystemet vil bli normalisert. Meningen med en kiropraktisk behandling er å behandle årsaken av problemet slik at ryggraden kommer i korrekt posisjon slik at nervesystemet fungerer slik det skal og forblir slik. Kiropraktoren kan derfor hjelpe deg å bli kvitt lokale og strålende smerter.

Justeringer er kjappe press bevegelser i ryggraden som beveger ryggvirvler smertefritt. Hver pasient får sin egen skreddersydde behandling og en behandlingsplan.

 

Hvilke problemer kan en kiropraktor behandle?

  • Nedre del av ryggen: Smerter som kjennes i nedre del av ryggen er mest sannsynlig forårsaket av en forskjøvet ryggrad. Dette kan være forårsaket av et vridd bekken, krum korsrygg eller “translated vertebra” / låsning. Dette gir irritasjon i leddene som igjen gir smerte i ryggen.
  • Nakke smerte: Hovedproblemet ved nakkesmerte er forårsaket av en forskyvning av hode. Det kan være at hodet er posisjonert fremoverlent på bakgrunn av dårlig holdning eller at det ligger sidelengs som følge av at det er en forskyvning i bekkenet. Dette vil gi irritasjoner i leddene og smerter i nakken vil være resultatet.
  • Hodepine: 85 % av all hodepine er på grunn av smerter som kommer fra irriterte muskler i nakke.
  • Svimmelhet: Trykk på nervesystemet som ligger under hodeskallen forstyrrer balanse systemet, Irritasjon på denne siden av hjernen kan gi svimmelhet, kvalme og hodepine.
  • Smerter i andre deler av kroppen: Irritasjon på nervene er ofte årsaken av smerter i andre deler av kroppen. Av nakkesmerter kan en få stråling i armene og / eller hodet, Smerter fra ryggen kan kjennes som strålings smerter i lysken eller beina selv om årsaken til problemet ligger i ryggen. Et annet symptom på irritasjon av nervesystemet er at en føler en nummenhet i enten armer eller bein.

HMS Kiropraktikk har veldig gode resultater med å behandle pasienter med symptomene som nevnt ovenfor.

Hvordan jobber en kiropraktor?

Ved første besøk vil en kiropraktor utføre nødvendige tester for å kunne lokalisere og finne årsaken bak dine problemer/smerter. Dette gjøres ved å bruke ortopediske, nevrologiske og kiropraktikk tester. Kiropraktoren legger vekt på å se kroppen som en helhet, så hele kroppen vil bli undersøkt og ikke kun hvor smerten eller ubehaget kjennes. Det er slik årsaken bak problemet oppdages. Dette er også hvorfor vi sjekker din generelle helse som f.eks. ved å sjekke ditt blodtrykk.

Vi vil lage en analyse av din ryggrad, se på dine eventuelle røntgen eller MR bilder og måle balansen i din ryggsøyle.

RTG nakke

RTG nakke

Etter at en diagnose er satt vil vi forklare dette på best mulig måte til deg og en behandlingsplan vil bli lagt og gitt til deg. En behandlingsplan består av justeringer og omstilling av ryggraden og bekkenet, gjenoppretting av balanse i musklene samt øvelser som skal hjelpe deg til å få en bedre holdning samt styrke din ryggrad.

 

Tilbake til Kiropraktikk

Ubalanse i ryggraden?

Nakke smerte?