Smerter i nakke

Kiropraktisk behandling av nakkesmerter

Ryggvirvlene i nakken vår er veldig små og gir mye bevegelse. De er svært mottakelige til å gi smerte fra stress og ved feil bevegelsesmønstre. Det kan være dårlig bevegelse i ryggvirvler og stramme muskler i nakken som skaper ikke bare lokal smerte, men også refererer til hodet, skulder og muligens arm. Svimmelhet, tinnitus, prikking og stikking i fingrene er vanlige plager ved nakkesmerter. Din kiropraktor kan hjelpe deg med mange av disse symptomene som kommer med vondt i nakken.

 

Nær halvparten av alle kiropraktorens pasienter oppsøker hjelp for forskjellige nakkeproblemer.
Nakkens funksjoner er kompliserte og spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet.
Fin mekanikken i nakken består av et intrikat samspill mellom ledd, følsom dyp muskulatur og store deler av nervesystemet. Vi er derfor helt avhengig av at nakkens finmekanikk er intakt for å holde balansen, utføre presise bevegelser og orientere oss etter sanseinntrykk fra syn og hørsel.

De fleste nakkesmertepasienter har god nytte av kiropraktorbehandling.

Kiropraktisk behandling søker å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem for å redusere smerte, fremme generell helse og gi økt livskvalitet.

I behandlingen av den enkelte pasient legges det vekt på å se pasienten i et helhetsperspektiv etter en totalvurdering. Tverrfaglig samarbeid kan være nyttig.

Kiropraktoren anvender hovedsakelig hendene i selve behandlingen og bruker en rekke metoder og teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem:

 

NKF nakke

  • Spesifikk leddbehandling
  • Tøyninger
  • Muskulære teknikker
  • Nevrologiske teknikker
  • Stabiliserende trening
  • Øvelser, råd og veiledning

Tilbake til behandlingsområder >>