Haugesund Medisenske Senter

Fysioterapi

Timebestilling

52 70 39 00

Eller book online:

Online Booking

 

Fysioterapi

Haugesund Medisinske Senter har kunnskapsrike og dyktige fysioterapeuter med bred erfaring innen ulike fagfelt. Vi har fokus på å holde oss faglig oppdatert gjennom kurs og videreutdanning slik at du får riktig behandling til riktig tid. Her finner du et allsidig behandlingstilbud både individuell behandling og i gruppe-behandling.

Merk at vi har fysioterapeuter både med og uten offentlig tilskuddsordning. De private fysioterapeutene tilbyr behandling uten henvisning og kort ventetid

Har du privat helseforsikring har vi avtale med alle forsikringsselskapene.

Behandlingstilbud


Flere av fysioterapeutene er kurset innenfor nålebehandling (Dry needling). Dette er en behandlingsteknikk som involverer bruken av tynne nåler som stikkes direkte inn i smertefulle triggerpunkter (muskelknuter) og stramme bånd i muskulaturen.

I samarbeid med Drevelin vurderer vi, tar mål og får laget individuellt tilpassede innleggsåler/ fotsenger av svært god kvalitet.
– Forebygge belastningsskader
– Redusere/ta bort smerter og ubehag
– Bedre koordinasjon og balanse
– Bidra til mindre muskulær trøtthet

Manuellterapeuter undersøker, vurderer og behandler plager i muskel- og skjelettsystemet for å gjenopprette eller bedre kroppens funksjoner. I undersøkelsen kan manuellterapeuten rekvirere bildediagnostikk (røntgen/ MR/ CT) og henvise til spesialist. Som en del av behandlingen kan manuellterapeuten henvise til fysioterapi. Du trenger ikke henvisning fra lege for å få trygderefusjon hos manuellterapeut. Manuellterapeuter kan også sykemelde.

Sliter du med smerter eller skader ved løping? En løpsanalyse hos en av våre flinke fysioterapeuter kan hjelpe deg med å optimalisere din løpeteknikk slik at du kan prestere bedre, trene deg best mulig opp etter eventuelle skader, samt forebygge for nye løpeskader


Ultralyd benyttes for å diagnostisere årsaker til akutte og kroniske smertetilstander. I mange tilfeller kan UL erstatte en MR undersøkelse. UL er en ufarlig metode som ikke innebærer stråling og som også kan brukes «i bevegelse» for å se på funksjon av for eksempel sene eller en muskel. Samtidig kan UL benyttes til å veilede injeksjoner.

Trykkbølgebehandling, også kalt ESWT, er mekaniske bølger som brukes på et skadeområde som skal behandles. Behandlingen har til hensikt å skape en betennelsesreaksjon som gjør at kroppen starter en naturlig tilheling av skaden.


Vi har et ønske om at flest mulig er i fysisk aktivitet, og tilbyr derfor ulike gruppetreningstilbud. Målet med treningen er å finne mestring og glede i aktivitet, samt for helsegevinster som fysisk aktivitet medfører. Gruppene er små slik at deltakerne for tett oppfølging og viktig korrigering av instruktøren som er fysioterapeut.

 

Seniortrim (65+): Fysisk trening med fokus på styrke, kondisjon, balanse og bevegelighetsøvelser. Denne gruppen passer for personer som kan stå og gå, og for de som bruker stokk ved gange. Mandag 11.00, mandag 13.00, torsdag 13.00
For påmelding ta kontakt med Eli 922 88 551

Seniortrim (65+) MENN: Fysisk trening med fokus på styrke, kondisjon, balanse og bevegelighetsøvelser. Denne gruppen passer for personer som kan stå og gå, og for de som bruker stokk ved gange. Denne gruppen er ny og kun for menn! torsdager 1400
For påmelding ta kontakt med Eli 922 88 551

Vi har godkjente fysioterapeuter som kan bistå med arbeidsplassvurdering som en del av NAV sitt ekspertbistand. Tilskudd til ekstern ekspertbistand skal støtte opp under arbeidet med å forebygge og redusere sykefravær på den enkelte arbeidsplassen.

Hensikten med bistanden er at eksperten skal bidra til å løse problemer som leder til sykefravær, med sikte på å tilbakeføre arbeidstakeren til arbeid. For å lese er: https://fysio.no/Forbundsforsiden/Organisasjon/Faggrupper/Ergonomi/Arbeidsplassvurdering-og-ekspertbistand


Lymfødem er en kronisk sykdom som gir hevelse (væskeansamling) i armer og ben. Andre deler av kroppen kan også rammes.
Sekundære lymfødem – kalles de former som oppstår når lymfesystemet blir påført en skade ved en operasjon eller lignende. Oftest oppstår sekundært lymfødem etter fjerning av lymfeknuter som følge av en kreftoperasjon og/eller ved strålebehandling.
Primære lymfødem – kan være arvelig, og dukker oftest opp i forbindelse med puberteten eller ved andre hormonelle endringer. I ca 30% av tilfellene skyldes primære lymfødem sannsynligvis medfødte defekter i lymfeårene. Både sekundære og primære lymfødem er kroniske tilstander.

Behandling:
De fleste pasienter med lymfødem trenger behandling for å redusere ødemet, lindre plager, bedre funksjonen og forebygge komplikasjoner. Komplett fysikalsk lymfødembehandling er effektiv og skånsom. Den eliminerer ikke årsakene, men reduserer ødemet og gir pasientene bedre mulighet for å fungere i hverdagen.
 Komplett fysikalsk lymfødembehandling består av manuell lymfedrenasje, samt tilmåling/tilpassing av kompresjonsstrømpe. Denne behandling utføres av fysioterapeuter med etterutdanning innen dette feltet.

Våre fysioterapeuter

Eli Sørvåg Hausken

Er utdannet ved Saxion University of Applied Sciences i Enschede, Nederland. Har fordypning i muskel- og skjelettlidelser. Er sertifisert innen Dry Needling (nålebehandling) og såletilpasning. Tilbyr tradisjonell fysikalskbehandling, arbeidsplassvurderinger gjennom NAV, treningsveiledning, trykkbølgebehandling og gruppetrening.

Er godkjent som Aktiv A instruktør (aktiv med artrose) og AKTIVinstruktør (aktiv mot kreft)

Jobber som privat fysioterapeut, uten driftstilskudd.

Har avtale med alle forsikringsselskapene.

Telefon: 92 28 85 51
E-post: elishausken@gmail.com

Reidun Enehaug

Fysioterapeut med videreutdanning i manuellterapi og spesialkompetanse på muskel og skjelettlidelser. Har spesialisert seg innen idrett og har tidligere jobbet for Olympiatoppen og ulike landslag, deriblant Norges Skiforbunds damelag i alpint. Er nå engasjert som fysioterapeut for Norges Friidrettslandslag og har god erfaring med behandling og trening av skader/ belastningslidelser innenfor ulike idretter. Har også en spesialutdannelse innenfor barnemanuellterapi, og tilbyr UL scanning av muskel/ skjelett samt UL veiledete injeksjoner.

Jobber med offentlig driftstilskudd

Gerda Lin Lea Veuskens

Fysioterapeut med videreutdanning i idrett og ortopedi med bred kompetanse på
behandling og forebygging av belastningsskader og akutte/kroniske muskel-skjelettlidelser.
Autorisert idrettsfysioterapeut FIA.

Lin har spesialkompetanse i kvinnehelse og tilbyr forebygging og veiledning ved smerter
under og etter svangerskap, samt ved ulike smertetilstander i underlivet
(vaginisme/endometriose/adenomyose/arrbehandling).
Rehabilitering og opptrening etter cancer mamma/brystkreft.
Veiledet trening før og etter operasjon, artrose eller skade. Godkjent AktivA fysioterapeut.

Jobber med offentlig driftstilskudd.

E-post: lin.ipfysio@gmail.com

Jorunn Sørvåg

Offentlig godkjent fysioterapeut 1985
Spesialkompetanse innen fysikalsk lymfødem behandling siden 1999.

Jobber med offentlig driftstilskudd

Morten Voraa Ekornsæter

Er utdannet ved University College Lillebælt i Odense, Danmark. Han har videreutdanning i manuellterapi fra University of Brighton i England. Morten har bred erfaring og har jobbet med alt fra ungdomslandslag i basket til arbeidsrettet rehabilitering. Han har de siste 5 årene hatt driftsavtale og trives godt med variasjonen og utfordringene denne rollen byr på. Er spesielt interessert i diagnostisering og behandling av muskel- og skjelett plager.
Jobber med offentlig driftstilskudd.