Haugesund Medisenske Senter

HMS Kiropraktikk – Kiropraktor Haugesund

Timebestilling

For timebestilling ring resepsjonen på 52 70 39 00

Man-fre Kl. 8.00-15.00

Du  har direkte tilknytning med Kiropraktor Vebjørn Karlsen 91 88 91 34

Eller book online:

Online Booking

HMS Kiropraktikk Haugesund Sentrum

Vi behandler akutte og kroniske smerter og har ledig time på dagen.

Ingen venteliste – Ingen krav til henvisning

Mandag: Kl.08.00-18.00

Tirsdag: Kl.08.00-17.30

Onsdag: Kl.08.00-17.30

Torsdag: Kl.08.00-18.00

Fredag: Kl.08.00-16.00

 

Har du helseforsikring/ behandlings forsikring HMS Kiropraktikk har avtale med alle forsikringsselskapene.

NB! Kiropraktor Vebjørn Karlsen ser ikke forsikringspasienter.

HMS Kiropraktikk

Hva kan jeg forvente?

Ved å kontakte vår klinikk. Du nå tatt dine første steg mot en bedre helse. Kiropraktikk behandlinger er annerledes i den forstand. Det byr på nye måter å oppnå en bedre helse og/eller forebygge dette. HMS Kiropraktikk har hjulpet mange mennesker. Mennesker med ulike diagnoser. Så det første vi kan tilby er håp. Du vil motta en masse av det her hos oss.

HMS Kiropraktikk har laget dette informasjons arket til deg så du vet hva du kan forvente av dine første behandlinger hos oss.

Du vil møte kiropraktoren etter at du har fylt ut et skjema som beskriver deg og din helse historikk. Dersom du er en kandidat for kiropraktikk behandling, og vi tror at vi kan hjelpe deg, vil vår kiropraktor foreta en del tester av deg. Han vil studere hvordan du beveger og bøyer deg, og muligens teste dine reflekser. Ved å foreta diverse fysiske, ortopediske, nevrologiske og kiropraktikk tester vil vi få en indikasjon på hvor i ryggraden den mulige årsaken til ditt problem ligger. Våre undersøkelser er grundige og vil gi deg trygghet samt en bedre forståelse av hvordan vi jobber.

Vi studerer resultatene vi finner av disse undersøkelsene og gir deg en komplett rapport av våre funn. Vi viser deg deretter hva vi har funnet og hvilke konklusjoner vi kan trekke av dette. Videre vil vi anbefale deg en behandlingsplan som er tilpasset til ditt behov. Dersom vi ser at du heller trenger behandling av en annen profesjon vil vi henvise deg videre til rett plass.

Når din behandlingsplan for å oppnå dine mål for god helse foreligger, vil fremtidige behandlinger i begynnelsen være oftere og ta ca 15 minutter. Grunnen til disse hyppige behandlingene er å lokalisere og redusere låsninger i ryggraden samt overvåke din vei til en bedre helse.

Du vil nå bli en av utallige pasienter som har fått bedre helse, uten smertestillende medisiner eller operasjon.

Hvor lang tid vil det ta før jeg føler meg bra?

Noen pasienter blir bedre med en gang, mens andre opplever bedring etter måneder og av til tar det år. Alle er forskjellige og behandlingstiden varierer fra person til person. Faktorer som kan påvirke din behandlingstid er alder, din generelle helse, muskelmasse, diett og faktisk din innstilling /holdning til behandlingsplanen.

Må jeg ta røntgen eller MR?

Røntgen og MR bilder kan være til hjelp ved enkelte tilfeller. Bilder av din ryggrad, spesielt etter traume skader, kan bekrefte våre funn og gjøre din behandling mer presis. Vi vil gi deg beskjed om vi trenger dette etter at vi har gjennomført våre tester.

Når vil jeg få min første justering?

Når vi har identifisert at det foreligger en eller flere låsninger i ryggraden vil vi foreta spesifikk justering som blir gjort på korrekt plass av din kiropraktor. I forhold til hvor, fart, dybde og vinkelen vi foretar justeringen fra kommer av ekspertise som følger av utdanning, erfaring og en grundig forståelse av hele ryggraden og dens koblinger mot resten av kroppen. Noen ganger vil energien som kommer av disse justeringene gi en såkalt «poppe» lyd. Dette er ikke farlig, men kommer av væske i leddene. Denne lyden er ikke avgjørende for om en justering er suksessfull eller ei.

 

Ved å forbedre bevegelse og balanse i ryggraden vil en oppnå at skjelett, ledd, muskulatur og nervesystemet fungerer optimalt.

 

Vil jeg få smertestillende medisiner?

Nei, Kiropraktorer skriver ikke ut resepter. Vi tror på en naturlig leging av kroppen, men det kan i enkelte tilfeller være lurt å bruke en ispose ved smertelindring. Har du spørsmål vedrørende dette så spør oss gjerne og vi vil gi deg råd vedrørende dette. Bruk av ispose kan være en effektiv smertelindring uten negative bivirkninger som kan følge med ved bruk av medisiner.

Trygt og naturlig!

Kiropraktikk er en team basert behandlingsmåte for å oppnå bedre helse. Det vil si at du som pasient må jobbe sammen med kiropraktoren ved å følge behandlingsplanen som er gitt for å oppnå et godt resultat. Når du opplever resultatene av behandlingene: fortell det gjerne til de du er glad i. Millioner av pasienter opplever daglig gode resultater av kiropraktikk behandlinger.

Hva gjør en kiropraktor

Hva gjør en kiropraktor?

Kiropraktoren fokuserer på funksjon og lidelse i ryggraden og tilstøtende ledd. Ved ubalanse i ryggraden eller i leddene rundt kan det forekomme smerte, begrenset bevegelighet og dette påvirker nervesystemet. Ved å oppdage og behandle problemområder vil det bli balanse igjen i ryggraden og leddene rundt. Bevegelsen vil da bli som normal, smertene vil forsvinne og nervesystemet vil fungere som normalt uten noen forstyrrelser.

Hvorfor starter problemer i ryggraden?

Det daglige livet belaster ryggraden i stor grad. Et fall, å sitte for lenge i ro eller repeterende monotone bevegelser kan føre til for stor belastning av ryggraden. Når dette skjer vil det danne seg restriksjoner og irritasjoner i ryggraden som igjen gir ubehag, smerter og ofte dårlig bevegelighet i problemområdet. Dette kalles på fagspråket “Spinal sublimations”. Betennelse, smerter og hovenhet i leddene er et resultat av en asymmetri i ryggraden og dette er årsaken til nakke- og ryggplager. Stramme muskler er bare et resultat av slike restriksjoner og irritasjoner i ryggraden.

Hva er nervesystemet´s rolle?

Lite bevegelige eller vridde ryggvirvler kan forstyrre nervesystemet ved press eller ved en underliggende irritasjon. Problemet kan faktisk finnes også i andre deler av kroppen. Problemer i korsryggen eller nedre deler av ryggen kan gi smerter i en fot, mens nakke problemer kan gi smerter til arm, hodepine eller vertigo/svimmelhet. Videre kan et overbelastet nervesystem gi mer generelle plager som stress og pustebesvær.

 

Hva kan en kiropraktor gjøre for deg?

Irritasjon i ryggraden kan forsvinne ved å justere ryggraden hvor restriksjonen sitter. På denne måten vil symmetrien gjennoppstå og nervesystemet vil bli normalisert. Meningen med en kiropraktisk behandling er å behandle årsaken av problemet slik at ryggraden kommer i korrekt posisjon slik at nervesystemet fungerer slik det skal og forblir slik. Kiropraktoren kan derfor hjelpe deg å bli kvitt lokale og strålende smerter.

Justeringer er kjappe press bevegelser i ryggraden som beveger ryggvirvler smertefritt. Hver pasient får sin egen skreddersydde behandling og en behandlingsplan.

 

Hvilke problemer kan en kiropraktor behandle?

 • Nedre del av ryggen: Smerter som kjennes i nedre del av ryggen er mest sannsynlig forårsaket av en forskjøvet ryggrad. Dette kan være forårsaket av et vridd bekken, krum korsrygg eller “translated vertebra” / låsning. Dette gir irritasjon i leddene som igjen gir smerte i ryggen.
 • Nakke smerte: Hovedproblemet ved nakkesmerte er forårsaket av en forskyvning av hode. Det kan være at hodet er posisjonert fremoverlent på bakgrunn av dårlig holdning eller at det ligger sidelengs som følge av at det er en forskyvning i bekkenet. Dette vil gi irritasjoner i leddene og smerter i nakken vil være resultatet.
 • Hodepine: 85 % av all hodepine er på grunn av smerter som kommer fra irriterte muskler i nakke.
 • Svimmelhet: Trykk på nervesystemet som ligger under hodeskallen forstyrrer balanse systemet, Irritasjon på denne siden av hjernen kan gi svimmelhet, kvalme og hodepine.
 • Smerter i andre deler av kroppen: Irritasjon på nervene er ofte årsaken av smerter i andre deler av kroppen. Av nakkesmerter kan en få stråling i armene og / eller hodet, Smerter fra ryggen kan kjennes som strålings smerter i lysken eller beina selv om årsaken til problemet ligger i ryggen. Et annet symptom på irritasjon av nervesystemet er at en føler en nummenhet i enten armer eller bein.

HMS Kiropraktikk har veldig gode resultater med å behandle pasienter med symptomene som nevnt ovenfor.

Hvordan jobber en kiropraktor?

Ved første besøk vil en kiropraktor utføre nødvendige tester for å kunne lokalisere og finne årsaken bak dine problemer/smerter. Dette gjøres ved å bruke ortopediske, nevrologiske og kiropraktikk tester. Kiropraktoren legger vekt på å se kroppen som en helhet, så hele kroppen vil bli undersøkt og ikke kun hvor smerten eller ubehaget kjennes. Det er slik årsaken bak problemet oppdages. Dette er også hvorfor vi sjekker din generelle helse som f.eks. ved å sjekke ditt blodtrykk.

Vi vil lage en analyse av din ryggrad, se på dine eventuelle røntgen eller MR bilder og måle balansen i din ryggsøyle.

Hvordan jobber en kiropraktor

RTG nakke

Etter at en diagnose er satt vil vi forklare dette på best mulig måte til deg og en behandlingsplan vil bli lagt og gitt til deg. En behandlingsplan består av justeringer og omstilling av ryggraden og bekkenet, gjenoppretting av balanse i musklene samt øvelser som skal hjelpe deg til å få en bedre holdning samt styrke din ryggrad.

 

Ved første besøk vil en kiropraktor utføre nødvendige tester for å kunne lokalisere og finne årsaken bak dine problemer/smerter. Dette gjøres ved å bruke ortopediske, nevrologiske og kiropraktikk tester. Kiropraktoren legger vekt på å se kroppen som en helhet, så hele kroppen vil bli undersøkt og ikke kun hvor smerten eller ubehaget kjennes. Det er slik årsaken bak problemet oppdages. Dette er også hvorfor vi sjekker din generelle helse som f.eks. ved å sjekke ditt blodtrykk.

Vi vil lage en analyse av din ryggrad, se på dine eventuelle røntgen eller MR bilder og måle balansen i din ryggsøyle.
Etter at en diagnose er satt vil vi forklare dette på best mulig måte til deg og en behandlingsplan vil bli lagt og gitt til deg. En behandlingsplan består av justeringer og omstilling av ryggraden og bekkenet, gjenoppretting av balanse i musklene samt øvelser som skal hjelpe deg til å få en bedre holdning samt styrke din ryggrad.

Trykkbølgebehandling kiropraktor Haugesund
Trykkbølgebehandling hos kiropraktor er dokumentert som en effektiv metode for å
bekjempe lidelser i bevegelsesapparatet.

Klassiske indikasjoner som musearm, akilles
smerter, skulderplager, jumpers knee, plantar
fasciitis og nedsatt funksjon i skulder kan
kureres uten kortison eller operasjon.

Nyere forskning viser dessuten at anvendelse
av trykkbølgebehandling kan ha god terapeutisk
effekt på stressfrakturer, forkalkning og artroser.

Trykkbølgebehandling Haugesund

Har du helseforsikring/ behandlings forsikring, Kiropraktor James hos HMS Kiropraktikk har avtale med alle forsikringsselskapene.

 • Førstegangskonsultasjon: kr 760,-
 • Påfølgende behandlinger 15 min: kr 525,-
  Påfølgende behandlinger 30 min: kr 655,-
 • Trykkbølgebehandling: kr 690,-
 • Pasientbrev: kr 290,-

Undersøkelse og behandling hos kiropraktor er stønadsberettighet.

Pasienten betaler egenandel som spesifisert over som er kiropraktorens honorar fratrukket refusjonsbeløpet.

Timer som ikke er avbestilt innen 24 timer (ie. dagen før) blir belastet i sin helhet. Dette gjelder også dersom fravær av time skyldes sykdom.
Avbestilling kan gjøres 24/7 her Online Booking

Forsikringspasienter bør opplyse på forhånd at de har forsikring til å dekke behandlingen. Det er kundens eget ansvar å oppdatere forsikringen (hver behandlings periode) og informere kiropraktor om forsikringens detaljer. Dersom det mangler forsikringsinformasjon, eller forsikring er ugyldig, må vi fakturere kunden selv.

Behandling hos kiropraktor omfattes ikke av noen av frikortordningene.
Les mer om frikort helsenorge.no  og kiropraktikk.no

Kiropraktikk NKF

Våre behandlere

Kiropraktor Haugesund

James Rijkuiter

Kiropraktor Haugesund – James Rijkuiter MChiro ved Haugesund Medisinske Senter Kiropraktikk, har vært aktiv i ulike typer idrett både som utøver og trener. Han begynte i utgangspunktet å studere fysioterapi i hjemlandet Nederland. Men han fant da ut at han heller ville satse på kiropraktor utdanningen når han fikk tilslag ved AECC, England. James flyttet derfor samme år til Bournemouth (England) for å studere kiropraktikk.

Han fikk sin tittel Masters i Chiropractic ved Anglo European College of Chiropractic (AECC) i Bournemouth. Kiropraktor James Rijkuiter har vært aktiv innen sport også som student. I sitt siste år på i studiene var han en del av Chiropractic Sports Injury Teamet for Bournemouth Poppies fotballklubb. Oppgaver der innbefattet skadeforebygging og behandling av utøverne. Hvilket involverte funksjonell vurdering og utvikling av et skreddersydd styrke- og kondisjons-program.

Etter endt mastergrad begynte James å jobbe som kiropraktor i Haugesund. Her ble han stolte faren til Sandine og Jacob! James har jobbet for flere klinikker i området før han fikk muligheten til å begynne å jobbe på Helsehuset Haugesund. James snakker norsk, engelsk og nederlandsk og er medlem av norske kiropraktorforening NKF.

Hans utdanning er fokusert rundt områdene sport, bevegelse, velvære, livsstil og vitenskap. Denne bakgrunnen, kombinert med videreutdanning og internasjonal erfaring gir ham et sunt virkelighetssyn med fokus på de rette tingene!

Kiropraktor Vebjørn Karlsen

Vebjørn Karlsen

 

Kiropraktor Haugesund – Vebjørn Karlsen MChiro ved Haugesund Medisinske Senter Kiropraktikk, har hatt en aktiv oppvekst med stor interesse for fotball og løping. Han har også interesse for mat og ernæring og hvordan maten vi spiser påvirker helsen, spesielt opp mot kroniske sykdommer og overvekt.

Vebjørn begynte sin kiropraktorutdanning høsten 2018 etter endt tjeneste i forsvaret og fikk sin mastergrad i kiropraktikk sommeren 2023 ved Angelo European College of Chiropractic (AECC). Han skrev hovedoppgave om nakkeindusert hodepine og utviklet en interesse for å behandle pasienter med nakke/skulderproblematikk. Vebjørn har også skrevet en forskningsrapport om korsryggplager hos unge idrettsutøvere.

Gjennom oppveksten hadde Vebjørn mange idrettsskader som trigget interessen for kropp og helse, han er bevisst på at riktig trening og riktig ernæring kan hindre mange trenings og arbeids relaterte plager. Han er opptatt av folkehelsen og ønsker å oppmuntre folk flest til å bli mer bevisst på egen helse. Han ønsker at flest mulig skal oppleve en hverdag med masse energi som er fri fra smerter og plager.

Han benytter en rekke behandlingsmetoder som: triggerpunkt og annen bløtvevsbehandling, nålebehandling, muskeltøying, samt kiropraktisk leddjustering. Kiropraktor Vebjørn gi råd om kosthold, trening og ergonomi.

Vebjørn er opprinnelig fra Egersund og har gjennom studieårene jobbet som assistent ved det lokale sykehuset. Han er også medlem av Norsk Kiropraktor Forening (NKF).

Kiropraktor Vebjørn Karlsen tar ikke imot forsikringspasienter.

 

massasje haugeusnd

Ellis Del Sol

Massasje Terapeut Haugesund – Ellis Del SOL

Today living in Norway, but Born and raised in Santa Fe, New Mexico on August 17, 1967 I have always been exposed to and recognized my spiritual sense. Running was a passion that led me to Europe where I had one good summer on the track in international competition. Getting injured came from a lack of understanding in training and restitution along with proper treatment. I then decided to pursue an education in massage as I had been treated regularly but often poorly as I began to understand that even qualified therapy was not always competent treatment. 

Through the years, anatomy, breathing and yoga became central in my workflow where me and my wife run one of Norway’s most visited and respected Yoga studios. I have sharpened my therapeutic skills by diving into the vast world of traditional yoga philosophy. I am currently finishing a book called The Patanjali Sutra Poems  

Understanding the mind, breath, body and spirit ignites more than just a smile and thank you. My holistic approach safeguards the reason the client came to me in the first place. To improve upon that which is off or not in balance. ‘Rejuvenation in rewiring’ is a good way to describe my overall technique. There are many ways to Rome and I have a few maps on how to get there.

Ellis graduated as a massage therapist at ‘Pacific Massage therapy school in Pacific Beach’, San Diego, CA. USA and has worked as a full time massage therapist since then. 

He became 3rd in on the International Massage Association World Championships in Massage!

Elis Del Sol is a meber of the ‘International Massage Assaciation’ (IMA) and the ‘Norsk Massasjeforening’ (NMF).

Kundereferanser

 

Andrea F G

Jeg ble svært fornøyd med behandlingen jeg fikk av Maylinn Arnesen. Jeg har slitt med vond rygg og nakke i flere år, og følte jeg ikke ble sett helhetlig av de tidligere behandlerne jeg har gått til. Jeg fikk behandling av Maylinn gjennom flere omganger, noe som var til stor hjelp.
Maylinn var: -kunnskapsrik med gode råd og ga utmerket treningsveiledning. -Hun ga helhetlig behandling,
– hun ga god og effektiv oppfølging. Hadde henne fortsatt på Østlandet ville jeg gjerne valgt henne her igjen! Rå dame!

Kiropraktor Maylinn kan anbefales på det sterkeste!

 

Kjetil M

Kan anbefale James uten tvil. Vet hva han holder på med. Hatt en rygg som ikke har spillt på lag i lengre tid, prøvd flere behandlinger flere steder. James fikset 🙂

 

 


Vilde W

Hos James føler man seg i svært trygge hender, der han setter seg godt inn i situasjonen. Han ser en svært god sammenheng mellom behandling og vonter. Behandlinger hos ham medfører rask bedring med god informasjon rundt årsak til plager og hvordan man selv kan forebygge disse i kombinasjon med behandling. James er svært erfaren, kunnskapsrik, faglig dyktig, svært løsningsorientert og ikke minst hyggelig. Jeg anbefaler James på det varmeste!

 

Mette H

Fikk fantastisk hjelp av Maylinn i en desperat situasjon hvor beinet og ryggen sviktet. Hun har gode kunnskaper og er flink til å lytte til den det gjelder. Hjalp allerede etter første behandling.

 

Kundereferansene er hentet fra Google Reviews