Haugesund Medisenske Senter

HMS Kiropraktikk – Kiropraktor Haugesund

Timebestilling

For timebestilling ring resepsjonen på 52 70 39 00

Open fra Man-fre Kl. 8.00-15.00

Eller book online:

Online Booking

Åpningstider Kiropraktikk

Mandag: Kl.07.30-18.00

Tirsdag: Kl.07.30-20.00

Onsdag: Kl.07.30-17.00

Torsdag: Kl.07.30-20.00

Fredag: Kl.07.30-17.00

Lørdag: Kl.09.00-12.30

Ingen venteliste – Ingen krav til henvisning

Har du helseforsikring/ behandlings forsikring HMS Kiropraktikk har avtale med alle forsikringsselskapene.

Kiropraktor Haugesund – Viktig informasjon vedr. din time hos kiropraktor.

Kjære alle sammen ,

Kiropraktorer skal uansett behov ikke yte helsehjelp til personer som kan være eller som
mistenkes å være smittet, personer i karantene eller personer i risikosonen.

Du bør ikke delta i praksisen i tilfelle av feber, sår hals eller influensasymptomer

Regler for alle pasienter:

 • Avstå fra behandling dersom det har vært endringer i symptomer fra tidligere
  kontakt med behandler ( endring i
  risiko for sannsynlig smitte)
 • God hygiene før avreise hjemmefra, og ingen mellomstopp mellom hjem og
  behandlingssted før time
 • God planlegging av besøket slik at minst mulig tid tilbringes i klinikken
 • Bruk av hånddesinfeksjonsmiddel/håndvask ved ankomst klinikk og etter besøk. Begge hender og underarmer
 • Unngå å berøre ansiktet under besøket
 • Legge bort telefon under hele besøket, desinfiserer eventuelt telefonskjerm når de
  ankommer klinikken
 • Kiropraktoren åpner og lukker alle dører for pasientene
 • Vurder egen ansiktsmaske/buff før du går inn i klinikken
 • Bruk komfortable (sports) klær, ingen klær fjernes under behandlingen
 • Du bør ikke delta i praksisen i tilfelle av feber, sår hals eller influensasymptomer

Regler for klinikken:

 • Kiropraktoren jobber uten personell
 • Kiropraktoren kan jobber med en maske
 • Kirorpaktoren renser hender og underarmer med alkohol før og etter hver pasient
 • Regelmessig vask og desinfeksjon av alle flater, håndtak mm. før og etter hver pasient

 

Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring 116117.

Det er kun ved livstruende sykdom eller skade 113- nummeret skal ringes.

HMS Kiropraktikk

Hva kan jeg forvente?

Ved å kontakte vår klinikk. Du nå tatt dine første steg mot en bedre helse. Kiropraktikk behandlinger er annerledes i den forstand. Det byr på nye måter å oppnå en bedre helse og/eller forebygge dette. HMS Kiropraktikk har hjulpet mange mennesker. Mennesker med ulike diagnoser. Så det første vi kan tilby er håp. Du vil motta en masse av det her hos oss.

HMS Kiropraktikk har laget dette informasjons arket til deg så du vet hva du kan forvente av dine første behandlinger hos oss.

Du vil møte kiropraktoren etter at du har fylt ut et skjema som beskriver deg og din helse historikk. Dersom du er en kandidat for kiropraktikk behandling, og vi tror at vi kan hjelpe deg, vil vår kiropraktor foreta en del tester av deg. Han vil studere hvordan du beveger og bøyer deg, og muligens teste dine reflekser. Ved å foreta diverse fysiske, ortopediske, nevrologiske og kiropraktikk tester vil vi få en indikasjon på hvor i ryggraden den mulige årsaken til ditt problem ligger. Våre undersøkelser er grundige og vil gi deg trygghet samt en bedre forståelse av hvordan vi jobber.

Vi studerer resultatene vi finner av disse undersøkelsene og gir deg en komplett rapport av våre funn. Vi viser deg deretter hva vi har funnet og hvilke konklusjoner vi kan trekke av dette. Videre vil vi anbefale deg en behandlingsplan som er tilpasset til ditt behov. Dersom vi ser at du heller trenger behandling av en annen profesjon vil vi henvise deg videre til rett plass.

Når din behandlingsplan for å oppnå dine mål for god helse foreligger, vil fremtidige behandlinger i begynnelsen være oftere og ta ca 15 minutter. Grunnen til disse hyppige behandlingene er å lokalisere og redusere låsninger i ryggraden samt overvåke din vei til en bedre helse.

Du vil nå bli en av utallige pasienter som har fått bedre helse, uten smertestillende medisiner eller operasjon.

Hvor lang tid vil det ta før jeg føler meg bra?

Noen pasienter blir bedre med en gang, mens andre opplever bedring etter måneder og av til tar det år. Alle er forskjellige og behandlingstiden varierer fra person til person. Faktorer som kan påvirke din behandlingstid er alder, din generelle helse, muskelmasse, diett og faktisk din innstilling /holdning til behandlingsplanen.

Må jeg ta røntgen eller MR?

Røntgen og MR bilder kan være til hjelp ved enkelte tilfeller. Bilder av din ryggrad, spesielt etter traume skader, kan bekrefte våre funn og gjøre din behandling mer presis. Vi vil gi deg beskjed om vi trenger dette etter at vi har gjennomført våre tester.

Når vil jeg få min første justering?

Når vi har identifisert at det foreligger en eller flere låsninger i ryggraden vil vi foreta spesifikk justering som blir gjort på korrekt plass av din kiropraktor. I forhold til hvor, fart, dybde og vinkelen vi foretar justeringen fra kommer av ekspertise som følger av utdanning, erfaring og en grundig forståelse av hele ryggraden og dens koblinger mot resten av kroppen. Noen ganger vil energien som kommer av disse justeringene gi en såkalt «poppe» lyd. Dette er ikke farlig, men kommer av væske i leddene. Denne lyden er ikke avgjørende for om en justering er suksessfull eller ei.

 

Ved å forbedre bevegelse og balanse i ryggraden vil en oppnå at skjelett, ledd, muskulatur og nervesystemet fungerer optimalt.

 

Vil jeg få smertestillende medisiner?

Nei, Kiropraktorer skriver ikke ut resepter. Vi tror på en naturlig leging av kroppen, men det kan i enkelte tilfeller være lurt å bruke en ispose ved smertelindring. Har du spørsmål vedrørende dette så spør oss gjerne og vi vil gi deg råd vedrørende dette. Bruk av ispose kan være en effektiv smertelindring uten negative bivirkninger som kan følge med ved bruk av medisiner.

Trygt og naturlig!

Kiropraktikk er en team basert behandlingsmåte for å oppnå bedre helse. Det vil si at du som pasient må jobbe sammen med kiropraktoren ved å følge behandlingsplanen som er gitt for å oppnå et godt resultat. Når du opplever resultatene av behandlingene: fortell det gjerne til de du er glad i. Millioner av pasienter opplever daglig gode resultater av kiropraktikk behandlinger.

Hva gjør en kiropraktor

Hva gjør en kiropraktor?

Kiropraktoren fokuserer på funksjon og lidelse i ryggraden og tilstøtende ledd. Ved ubalanse i ryggraden eller i leddene rundt kan det forekomme smerte, begrenset bevegelighet og dette påvirker nervesystemet. Ved å oppdage og behandle problemområder vil det bli balanse igjen i ryggraden og leddene rundt. Bevegelsen vil da bli som normal, smertene vil forsvinne og nervesystemet vil fungere som normalt uten noen forstyrrelser.

Hvorfor starter problemer i ryggraden?

Det daglige livet belaster ryggraden i stor grad. Et fall, å sitte for lenge i ro eller repeterende monotone bevegelser kan føre til for stor belastning av ryggraden. Når dette skjer vil det danne seg restriksjoner og irritasjoner i ryggraden som igjen gir ubehag, smerter og ofte dårlig bevegelighet i problemområdet. Dette kalles på fagspråket “Spinal sublimations”. Betennelse, smerter og hovenhet i leddene er et resultat av en asymmetri i ryggraden og dette er årsaken til nakke- og ryggplager. Stramme muskler er bare et resultat av slike restriksjoner og irritasjoner i ryggraden.

Hva er nervesystemet´s rolle?

Lite bevegelige eller vridde ryggvirvler kan forstyrre nervesystemet ved press eller ved en underliggende irritasjon. Problemet kan faktisk finnes også i andre deler av kroppen. Problemer i korsryggen eller nedre deler av ryggen kan gi smerter i en fot, mens nakke problemer kan gi smerter til arm, hodepine eller vertigo/svimmelhet. Videre kan et overbelastet nervesystem gi mer generelle plager som stress og pustebesvær.

 

Hva kan en kiropraktor gjøre for deg?

Irritasjon i ryggraden kan forsvinne ved å justere ryggraden hvor restriksjonen sitter. På denne måten vil symmetrien gjennoppstå og nervesystemet vil bli normalisert. Meningen med en kiropraktisk behandling er å behandle årsaken av problemet slik at ryggraden kommer i korrekt posisjon slik at nervesystemet fungerer slik det skal og forblir slik. Kiropraktoren kan derfor hjelpe deg å bli kvitt lokale og strålende smerter.

Justeringer er kjappe press bevegelser i ryggraden som beveger ryggvirvler smertefritt. Hver pasient får sin egen skreddersydde behandling og en behandlingsplan.

 

Hvilke problemer kan en kiropraktor behandle?

 • Nedre del av ryggen: Smerter som kjennes i nedre del av ryggen er mest sannsynlig forårsaket av en forskjøvet ryggrad. Dette kan være forårsaket av et vridd bekken, krum korsrygg eller “translated vertebra” / låsning. Dette gir irritasjon i leddene som igjen gir smerte i ryggen.
 • Nakke smerte: Hovedproblemet ved nakkesmerte er forårsaket av en forskyvning av hode. Det kan være at hodet er posisjonert fremoverlent på bakgrunn av dårlig holdning eller at det ligger sidelengs som følge av at det er en forskyvning i bekkenet. Dette vil gi irritasjoner i leddene og smerter i nakken vil være resultatet.
 • Hodepine: 85 % av all hodepine er på grunn av smerter som kommer fra irriterte muskler i nakke.
 • Svimmelhet: Trykk på nervesystemet som ligger under hodeskallen forstyrrer balanse systemet, Irritasjon på denne siden av hjernen kan gi svimmelhet, kvalme og hodepine.
 • Smerter i andre deler av kroppen: Irritasjon på nervene er ofte årsaken av smerter i andre deler av kroppen. Av nakkesmerter kan en få stråling i armene og / eller hodet, Smerter fra ryggen kan kjennes som strålings smerter i lysken eller beina selv om årsaken til problemet ligger i ryggen. Et annet symptom på irritasjon av nervesystemet er at en føler en nummenhet i enten armer eller bein.

HMS Kiropraktikk har veldig gode resultater med å behandle pasienter med symptomene som nevnt ovenfor.

Hvordan jobber en kiropraktor?

Ved første besøk vil en kiropraktor utføre nødvendige tester for å kunne lokalisere og finne årsaken bak dine problemer/smerter. Dette gjøres ved å bruke ortopediske, nevrologiske og kiropraktikk tester. Kiropraktoren legger vekt på å se kroppen som en helhet, så hele kroppen vil bli undersøkt og ikke kun hvor smerten eller ubehaget kjennes. Det er slik årsaken bak problemet oppdages. Dette er også hvorfor vi sjekker din generelle helse som f.eks. ved å sjekke ditt blodtrykk.

Vi vil lage en analyse av din ryggrad, se på dine eventuelle røntgen eller MR bilder og måle balansen i din ryggsøyle.

Hvordan jobber en kiropraktor

RTG nakke

Etter at en diagnose er satt vil vi forklare dette på best mulig måte til deg og en behandlingsplan vil bli lagt og gitt til deg. En behandlingsplan består av justeringer og omstilling av ryggraden og bekkenet, gjenoppretting av balanse i musklene samt øvelser som skal hjelpe deg til å få en bedre holdning samt styrke din ryggrad.

 

Ved første besøk vil en kiropraktor utføre nødvendige tester for å kunne lokalisere og finne årsaken bak dine problemer/smerter. Dette gjøres ved å bruke ortopediske, nevrologiske og kiropraktikk tester. Kiropraktoren legger vekt på å se kroppen som en helhet, så hele kroppen vil bli undersøkt og ikke kun hvor smerten eller ubehaget kjennes. Det er slik årsaken bak problemet oppdages. Dette er også hvorfor vi sjekker din generelle helse som f.eks. ved å sjekke ditt blodtrykk.

Vi vil lage en analyse av din ryggrad, se på dine eventuelle røntgen eller MR bilder og måle balansen i din ryggsøyle.
Etter at en diagnose er satt vil vi forklare dette på best mulig måte til deg og en behandlingsplan vil bli lagt og gitt til deg. En behandlingsplan består av justeringer og omstilling av ryggraden og bekkenet, gjenoppretting av balanse i musklene samt øvelser som skal hjelpe deg til å få en bedre holdning samt styrke din ryggrad.

Trykkbølgebehandling kiropraktor Haugesund
Trykkbølgebehandling hos kiropraktor er dokumentert som en effektiv metode for å
bekjempe lidelser i bevegelsesapparatet.

Klassiske indikasjoner som musearm, akilles
smerter, skulderplager, jumpers knee, plantar
fasciitis og nedsatt funksjon i skulder kan
kureres uten kortison eller operasjon.

Nyere forskning viser dessuten at anvendelse
av trykkbølgebehandling kan ha god terapeutisk
effekt på stressfrakturer, forkalkning og artroser.

Trykkbølgebehandling Haugesund

Har du helseforsikring/ behandlings forsikring HMS Kiropraktikk har avtale med alle forsikringsselskapene (kun Kiropraktor James).

 • Førstegangskonsultasjon: kr 620,-
 • Påfølgende behandlinger 15 min: kr 440,-
  Påfølgende behandlinger 30 min: kr 550,-
 • Trykkbølgebehandling: kr 600,-
 • Pasientbrev: kr 200,-

Undersøkelse og behandling hos kiropraktor er stønadsberettighet.

Stønaden er 154 kroner for førstegangsundersøkelse og 71 kroner per behandling.

Stønad gis uavhengig av om pasienten oppsøker kiropraktor direkte eller er henvist fra lege.

Pasienten betaler egenandel som spesifisert over som er kiropraktorens honorar fratrukket refusjonsbeløpet.

Timer som ikke er avbestilt innen 24 timer (ie. dagen før) blir belastet 250kr. Dette gjelder også dersom fravær av time skyldes sykdom.
Avbestilling kan gjøres 24/7 her Online Booking

Forsikringspasienter bør opplyse på forhånd at de har forsikring til å dekke behandlingen. Det er kundens eget ansvar å oppdatere forsikringen (hver behandlings periode) og informere kiropraktor om forsikringens detaljer. Dersom det mangler forsikringsinformasjon, eller forsikring er ugyldig, må vi fakturere kunden selv.

Behandling hos kiropraktor omfattes ikke av noen av frikortordningene.
Les mer om frikort helsenorge.no  og kiropraktikk.no

Kiropraktikk NKF

Våre kiropraktorer

Kiropraktor Haugesund

James Rijkuiter

Kiropraktor Haugesund – James Rijkuiter MChiro ved Haugesund Medisinske Senter Kiropraktikk, har vært aktiv i ulike typer idrett både som utøver og trener. Han begynte i utgangspunktet å studere fysioterapi i hjemlandet Nederland. Men han fant da ut at han heller ville satse på kiropraktor utdanningen når han fikk tilslag ved AECC, England. James flyttet derfor samme år til Bournemouth (England) for å studere kiropraktikk.

Han fikk sin tittel Masters i Chiropractic ved Anglo European College of Chiropractic (AECC) i Bournemouth. Kiropraktor James Rijkuiter har vært aktiv innen sport også som student. I sitt siste år på i studiene var han en del av Chiropractic Sports Injury Teamet for Bournemouth Poppies fotballklubb. Oppgaver der innbefattet skadeforebygging og behandling av utøverne. Hvilket involverte funksjonell vurdering og utvikling av et skreddersydd styrke- og kondisjons-program.

Etter endt mastergrad begynte James å jobbe som kiropraktor i Haugesund. Her ble han stolte faren til Sandine! James har jobbet for flere klinikker i området før han fikk muligheten til å begynne å jobbe på Helsehuset Haugesund. James snakker norsk, engelsk og nederlandsk og er medlem av norske kiropraktorforening NKF.

Hans utdanning er fokusert rundt områdene sport, bevegelse, velvære, livsstil og vitenskap. Denne bakgrunnen, kombinert med videreutdanning og internasjonal erfaring gir ham et sunt virkelighetssyn med fokus på de rette tingene!

Kiropraktor haugesund

Maylinn Arnesen

Kiropraktor Haugesund – Maylinn Arnesen MChiro starter opp på Haugesund Medisinske Senter Kiropraktikk i august 2020! Hun kommer fra Årnes, Nes kommune i Viken fylke, og har studert ‘Masters of Chiropractic’ ved AECC University College i Bournemouth, England. Det siste året på studiet inkluderte å jobbe intensivt i klinikken ved skolen derhun behandlet klienter i alle aldersgrupper, alt fra spedbarn til eldre. Der har hun opparbeidet seg mye god kunnskap og erfaring som vil komme pasientene til gode. Kiropraktor Maylinn Arnesen har jobbet mye med spedbarn, og har vært en del av ammeklinikken Feeding Clinic Teamet på AECC. Dette inkluderte å samarbeide tett med jordmødre for å tilby en helhetlig behandling og veiledning til nybakte foreldre.

Maylinn Arnesen valgte kiropraktoryrket fordi hunønsker å utgjøre en forskjell i menneskers hverdag, og å fremme deres helse på en skånsom og effektiv måte. Hun har stort fokus på å tilby behandling med en helhetlig tilnærming til mennesket.

For kiropraktor Maylinn Arnesen har sport vært en stor del av hennes hverdag fra hun var liten. Hun har tidligere satset aktivt på is hockey, og har i flere år spilt fotball, drevet med turning og karate. I de seinere årene har hun trent mer pilates med fokus på kjernemuskulatur. På fritiden liker hun å være ute i naturen, gå turer, padle kajakk, og annen aktivitet og trening. I løpet av sin aktive idrettskarriere fikk Maylinn tidlig forståelse for betydningen av å trene riktig og viktigheten av et godt kosthold, og hun har opparbeidet seg bred kunnskap innenfor rehabilitering og opptrening som hun gjerne deler med sine klienter. Kiropraktor Maylinn er medlem av norske kiropraktorforening NKF.

Kiropraktor Maylinn jobber på lørdager – Bestill time her

Aaron Fulton-Brown

Kiropraktor Haugesund – Aaron Fulton-Brown DC  ved HMS Kiropraktikk har tatt mastergrad i kiropraktikk, og ble uteksaminert ved Welsh Institute of Chiropractic i 2019. Han kommer fra Luton, som er en storby utenfor London, England. Etter mange ferier i Norge, forelsket han seg i naturen, friluftslivet og mulighetene her. Han bestemte seg derfor for å flytte hit våren 2020.

Kiropraktor Aaron har siden universitetetstiden vært opptatt av å oppdaterer seg på nye teknikker og forskning innen fagfeltet. Noe som også gjenspeiles i hans behandlinger. Det er flere faktorer som spiller inn for å ha en god helse. Blant annet mener han at vedlikehold av kroppen i form av treningsøvelser vil optimalisere kiropraktikkbehandlingene.

Aaron snakker norsk og engelsk, og er medlem av norske kiropraktorforening NKF.

Kiropraktor Aaron jobber på lørdager – Bestill time her

Kundereferanser

 

Andrea F G

Jeg ble svært fornøyd med behandlingen jeg fikk av Maylinn Arnesen. Jeg har slitt med vond rygg og nakke i flere år, og følte jeg ikke ble sett helhetlig av de tidligere behandlerne jeg har gått til. Jeg fikk behandling av Maylinn gjennom flere omganger, noe som var til stor hjelp.
Maylinn var: -kunnskapsrik med gode råd og ga utmerket treningsveiledning. -Hun ga helhetlig behandling,
– hun ga god og effektiv oppfølging. Hadde henne fortsatt på Østlandet ville jeg gjerne valgt henne her igjen! Rå dame!

Kiropraktor Maylinn kan anbefales på det sterkeste!

 

Kjetil M

Kan anbefale James uten tvil. Vet hva han holder på med. Hatt en rygg som ikke har spillt på lag i lengre tid, prøvd flere behandlinger flere steder. James fikset 🙂

 

 


Vilde W

Hos James føler man seg i svært trygge hender, der han setter seg godt inn i situasjonen. Han ser en svært god sammenheng mellom behandling og vonter. Behandlinger hos ham medfører rask bedring med god informasjon rundt årsak til plager og hvordan man selv kan forebygge disse i kombinasjon med behandling. James er svært erfaren, kunnskapsrik, faglig dyktig, svært løsningsorientert og ikke minst hyggelig. Jeg anbefaler James på det varmeste!

 

Mette H

Fikk fantastisk hjelp av Maylinn i en desperat situasjon hvor beinet og ryggen sviktet. Hun har gode kunnskaper og er flink til å lytte til den det gjelder. Hjalp allerede etter første behandling.

 

Kundereferansene er hentet fra Google Reviews