Haugesund Medisenske Senter

kolikk spedbarn

Book time

Kolikk Spedbarn – Spedbarnskolikk

 

Kolikk Kiropraktor Haugesund Medisinske Senter
HMS Kiropraktikk

Kolikk eller Spedbarnskolikk er en medisinsk tilstand hvor et ellers friskt spedbarn gråter uavbrutt uten noen åpenbar anledning (slikt som sult eller ensomhet). En vanlig tommelfingerregel for å anse et barn som «kolikkbarn» er om det gråter mer enn 3 timer per dag, mer enn tre dager per uke, over en periode på mer enn tre uker. 10-15 % av alle barn får kolikk. Kolikk kommer som regel i løpet av de første 2-4 uker etter fødsel.

Diagnosen kolikk gis etter at alle andre muligheter er utelukket. Foreldrene finnes ikke mye å gjøre med tilstanden foruten å berolige barnet, ved å la det sove, flytte det til et annet miljø, vugging og lignende.

Endringer i mors diett har gitt resultater i noen tilfeller. Andre tiltak kan være å kjøre en tur i bil, å gi barnet sukkervann, osv. Selv om det finnes medisinering for kolikk, forsøker man å unngå det.

Tegn på kolikk:

1. Periodevis, uforklarlig, intens skriking hos et ellers friskt barn

2. Bena trekkes ofte opp mot magen

3. Hode og overkropp bøyes ofte bakover

4. Urolige arm- og benbevegelser.

5. Barnet er som oftest helt utrøstelig

Behandling hos kiropraktor 
Kiropraktikk har blitt brukt mot kolikk i en årrek med gode resultater. Når kiropraktoren velger å behandle et kolikkbarn vil man i forkant foreta en grundig undersøkelse av barnet og en dyptgående samtale med en eller begge foreldrene. Selve behandlingen er meget skånsom, og prinsippet er det samme som ved behandling av voksne, nemlig å få muskulatur og ledd til å bevege seg normalt.

Behandlingen er ikke forbundet med ubehag eller plager for barnet. Rådgivning er en vesentlig del av behandlingen. Amming, kost, morsmelktillegg, søvnatferdsmønster, hvordan man bærer eller trøster barnet er gjerne temaer som blir berørt.

Hvorfor hjelper behandling

Ved behandling av kolikk løser kiropraktoren opp låsninger nedover rygg og nakke. Dette kan normalisere nervedysfunksjoner som kommer sekundært til låsninger. Det løser også opp stivhet og smerte. Collic Haugesund Det finnes en egen måte å behandle spedbarn på, og den består av forsiktige og lett trykk som er spesielt tilpasset spedbarnets umodne ryggrad. Disse trykkene har som mål å frigjøre spenninger som eventuelt finnes i spedbarnets kropp og hode. Kiropraktisk behandling av spedbarn vil ikke oppleves som vondt for barnet, men det kan være ømt hvor problemområdet ligger i låsning og/eller spenninger i barnets ryggrad.

Nervene som kommer fra ryggmargen kontrollerer organer og muskler. Problemer i ryggraden kan derfor gi negative utslag til hele kroppen og det er viktig at disse blir tatt på alvor.

Ved å kontakte HMS Kiropraktikk kan en undersøkelse av ditt spedbarn eller barn gi deg svar på hva som forårsaker deres smerter eller ubehag.

Book time