Haugesund Medisenske Senter

Spedbarn / Barn

Book time

Spedbarn og barn

Spedbarn og barn – HMS Kiropraktikk

Spedbarn – kiropraktikk

Vi er alle skapt for å tåle påkjenningen av en fødsel, men det finnes flere faktorer som kan gjøre at spedbarn og barn får en tøff start. Det kan være mange årsaker til dette som for eksempel at en har ligget trangt inne i livmora, en blir tatt med tang eller vakuum ved fødsel, eller for eksempel keisersnitt som kan gjøre at barnet får problemer med å tilpasse seg. Dette kan gi belastninger i form av låsning og/eller spenninger i barnets ryggrad.

Collic Haugesund

Det finnes en egen måte å behandle spedbarn på, og den består av forsiktige og lett trykk som er spesielt tilpasset spedbarnets umodne ryggrad. Disse trykkene har som mål å frigjøre spenninger som eventuelt finnes i spedbarnets kropp og hode. Kiropraktisk behandling av spedbarn vil ikke oppleves som vondt for barnet, men det kan være ømt hvor problemområdet ligger.

Barn – kiropraktikk

Barn vokser bokstavelig talt ved prøving og feiling. Mens barn generelt har god elastisitet, er det er grenser for hva kroppen klarer å ordne på egenhånd. Fall og ulykker under trening, men også holdningen bak datamaskinen eller i klasserommet kan føre til problemer for barnet. Bevegelses restriksjoner kan lenge være ubemerket til stede, og først senere vil man få problemer når symptomer gir smerter, og ubehag dukker opp. Nervene som kommer fra ryggmargen kontrollerer organer og muskler. Problemer i ryggraden kan derfor gi negative utslag til hele kroppen og det er viktig at disse blir tatt på alvor.

Ved å kontakte HMS Kiropraktikk kan en undersøkelse av ditt spedbarn eller barn gi deg svar på hva som forårsaker deres smerter eller ubehag.

Book time